Bolygóbarát konyha

Bolygóbarát konyha

Karen Edwards

A könyv elgondolkoztat arról, hogy miként lehet vásárolni és főzni környezetbarát módon. Megtanít felismerni, hogy mely élelmiszereket használjuk és melyeket inkább kerüljük. A könyvben 30 nagyszerű receptet is találhatunk, amelyeket Ön is megszeret, nem csak a bolygónk. A receptek mellett a kiadvány számos tippet és tanácsot is ad, hogy hogyan érhetünk el ezekkel az apró lépésekkel nagy változásokat. 

ISBN: 978-963-5050-82-6
kötés: keménytáblás
formátum: 150 x 150 mm
oldalszám: 128
EAN: 9789635050826
kiadás: 1., 2021
Tartalom
  • Bolygóbarát bevásárlás és főzés
  • 30 környezetbarát szemléletű recept
Galéria
Ajánljuk
Részletes információk

A könyvben 30 környezetbarát szemléletű receptet talál, amelyeket Ön is és a bolygónk is megszeret. Mindemellett számos tippet és tanácsot ad, hogy milyen apró lépéseket tehetünk a jelentős változások érdekében.

Nagyon jól tudjuk, hogy étkezési és vásárlási stílusunk jelentős megváltoztatása nélkül a természet továbbra is szenvedni fog. De néha nehéz eldönteni, hogy mely élelmiszerek valóban környezetbarátok. Ez a könyv világos és egyértelmű tényekkel segíti a tudatos változtatást. Megtudhatja, hogy mely környezetünket terhelő termékeket kerülje, milyen élelmiszereket vásároljon és hogyan főzhet belőlük otthon ízletes ételeket.

A könyv bemutatja az élelmiszerek előállításának különböző módszereit is, kiemelve azokat a nyersanyagokat, amelyek termesztése kevesebb természeti erőforrást igényel. Bár nincs egyetlen helyes "fenntartható élelmiszer" sem, a célunk az, hogy bemutassuk a bolygóbarát táplálkozás alapelveit, és feltárjuk azokat a folyamatokat, amelyek az élelmiszertermelés során általában rejtetten zajlanak. A könyv emellett foglalkozik a saját élelmiszer termesztés módszereivel is.

Ez a tudás segíthet abban, hogy fogyasztóként jobb döntéseket hozzunk a Földünk érdekében. Bár a legtöbb élelmiszer nem 100%-ban fenntartható, bizonyos élelmiszerek gyártása kímélőbb a bolygónk számára. Ha ezeket az összetevőket beépítjük étrendünkbe és körültekintőbben választjuk meg az élelmiszereket, segíthetünk megőrizni a Földet az utánunk jövő generációk számára.