webLingea.global.hours_close webLingea.global.hours_open_tel

Rólunk

A Lingea elektronikus és nyomtatott szótárak, valamint nyelvi eszközök és applikációk fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozik. Európában a nyelvi technológiák egyik vezető készítője, és világhírű szótár- és enciklopédiakészítők partnere.

Elektronikus szótárak

A jelenleg legkeresettebb termékeink. Az általunk kifejlesztett Lexicon 5 terméksorozat 2008-ban új köntösbe bújt, vadiúj funkciókkal és teljesen intuitív kezelésmóddal örvendeztetve meg felhasználóit. A Lexicon 5 sorozat részét képezik a praktikus és nagyszótáraink, a specializált szótáraink (jogi, technikai, orvosi stb.), valamint az ún. platinum szótárak, melyek egyedülállóan gazdag szókincset ölelnek fel.
A Windows, a Linux és a Mac OS X operációs rendszereivel is kompatibilisek.

Igény szerint egy, a vállalati intranetbe beépíthető verzió is rendelkezésre áll.

Magyarországi megjelenésükig a Lexicon 5 szótárak a Lingea cseh, szlovák, német, lengyel, ill. román oldaláról rendelhetőek meg/tölthetőek le.

Nyomtatott kiadványaink

Szótárakat és egyéb nyelvi publikációkat 2006-tól adunk ki nyomtatott formában, ez idő óta pedig kínálatunk rohamosan nő. Szótáraink mérete a minitől a nagyszótárakig terjed, nagy népszerűségnek örvendenek azonban a szlengszótáraink és társalgási kézikönyveink is. Az immáron magyarul is megjelent egyedülálló társalgási kézikönyveink messze kitűnnek a hozzájuk hasonló termékek közül. A gondosan összeállított mondatokat ugyanis egyszerűen olvasható kiejtéssel, áttekinthető nyelvtani résszel, részletes szótárral és praktikus információkkal is kiegészítettük, mindezt attraktív külsőben tálalva. Kínálatunkat gazdagítják továbbá nyelvtani összefoglalóink, melyek az idei év újdonságának számítanak.

Nyelvi eszközök

Nyelvi eszközeink a legrégibb, és így a legelterjedtebb termékeink. Helyesírás-ellenőrző, szövegtördelő, ill. szinonima-kereső programunk már 15 éve képezi a Microsoft (Word, Excel, PowerPoint), Adobe, Autodesk és Corel applikációk, valamint egyéb szövegszerkesztők és DTP-rendszerek részét. Eme szolgáltatásunkat jelenleg 16 nyelven kínáljuk.

Alkalmazások fejlesztése

Technológiánk minőségének legfőbb tanúbizonysága a nemzetközi siker. Nyomtatott szótáraik és enciklopédiáik elektronikus formába öntésére minket választott többek között a HarperCollins Publishers, a Pearson Education (Longman), az Oxford University Press, a Chambers és a Harrap's is. Alkalmazásainkat így nemcsak Európában, hanem az egész világon is használják.

Örülünk, hogy elégedettek termékeinkkel, hiszen számunkra ez a legnagyobb siker.