Fedezd fel! Kódok

Fedezd fel! Kódok

James Floyd Kelly

Képeskönyv, amely magával ragadó módon mutatja be a kódolás világát. A gyerekek megtanulják általa, hogy miként működnek a titkos kódok, a számítógépes programok vagy a mobilalkalmazások. Megpróbálnak majd úgy gondolkodni, mint egy számítógép, és bepillantást nyernek a programozás rejtelmeibe is. A szöveget fényképek, különféle érdekességek, híres személyiségek és fogalomtár egészítik ki. Fedezze fel a kódok lenyűgöző világát!

ISBN: 978-963-5050-84-0
kötés: puha laminált papírkötés
formátum: 183 x 235 mm
oldalszám: 64
EAN: 9789635050840
kiadás: 1., 2021
Tartalom
  • Tények, érdekességek, képek a kódolás és az informatika világából.
  • Közismert fejlesztők, akik örökre megváltoztatták a világot.
  • Fogalomtár, címjegyzék.
Galéria
Ajánljuk
Részletes információk

Ez a könyv tele van érdekes tényekkel a kódolásról és a számítógépekről a kíváncsi fiatal olvasók számára. Tények, meglepő információk, képek és érdekességek találhatók benne a technika történelméből és jelenéből. Ismerje meg gyermekeivel a kódok lenyűgöző világát!

A könyvben a gyerekek megtanulják, hogyan tudnak az emberek titkos kódok segítségével információkat átadni egymásnak. Jobban meg fogják érteni azt is, hogyan működnek a számítógépek, a számítógépes programok és a mobilalkalmazások, valamint alapvető ismereteket szereznek az algoritmusokról. Megismerkednek a számítógépes vírusok veszélyeivel is. Végül megtudhatják, hogy gyerekek is kipróbálhatják a programozást, például a Scratch alkalmazással.

A könyv kitér a számítógépek feltalálása előtt használt kódok történetére, valamint a kódolás és a számítógépek fejlődéséhez hozzájáruló híres emberekre is. Külön fejezetet szentel Ada Lovelace-nek, a kódolás első úttörőjének és Alan Turingnak, a modern számítástechnika megalapítójának, aki többek között az Enigma-kód megfejtésével vált híressé. A könyv nyomon követi a számítógépek és az alkalmazások fejlődését, valamint az internet és a játékok megjelenését is. Megismerhetik belőle más híres programfejlesztők nevét is, akik végérvényesen megváltoztatták a világunkat.

A könyv végén néhány kevésbé ismert apróság és tény található. Ezt követi a fogalomtár, amely olyan számítógépek világából kiválasztott kifejezések jelentését magyarázza meg, amelyeket a gyerekek az iskolában is hasznosíthatnak.