A japán életmód művészete

A japán életmód művészete

Jo Peters

E könyv oldalain megtalálja a mindennapi elégedettség titkát, valamint a gazdag, örömteli és tudatos életmód kulcsát. A belső béke és a boldogság felé vezető úton sokféle módon meríthet ihletet a japán kultúrából, ebben nyújt segítséget ez a könyv.

ISBN: 978-963-5050-77-2
kötés: keménytáblás
formátum: 170 x 190 mm
oldalszám: 176
EAN: 9789635050772
kiadás: 1., 2021
oldalszám: 320
Tartalom
 • Bevezető ...7
  Ikigai Találjuk meg azt, ami értelmet ad életünknek ...9
  Wabi sabi Lássuk meg a szépséget a tökéletlenségben, és fogadjuk el, hogy az élet múlandó ...19
  Kintsugi A törött kerámiák megjavítása arannyal ...33
  Shinrin-yoku Erdőfürdőzés ...43
  Omotenashi Önzetlen, szívből jövő vendégszeretet ...57
  Ie A japán otthon 67
  Mottainai A mindennapi tárgyak megbecsülése ...79
  Tabemono A japán konyha és étrend ...87
  Chanoyu A teaszertartás ...105
  Onsen Termálfürdőzés ...115
  Kakeibo A takarékoskodás művészete ...125
  Ikebana A virágkötészet művészete ...133
  Bonszai A törpefák nevelésének művészete ...147
  Origami A papírhajtogatás művészete ...159
  Zárszó ...171
  Kiejtési útmutató ...172
Galéria
Ajánljuk
Részletes információk

A japán kultúrát sajátos életszemlélet jellemzi. A mindennapi szokásoktól az ősi hagyományokig - a japán életmód lehetőséget fedez fel minden egyes pillanatban, amelyben értékelni tudja a jelen szépségét. A mai egyre gyorsuló világban sokat tanulhatunk ebből a hozzáállásból. A japán kultúra a buddhizmusban gyökeredzik. A hála pozitív erejére, a természet személyes jólétünkre gyakorolt hatására fektet hangsúlyt és nem utolsósorban a mindennapi élet nyugodt és bölcs megközelítésének fontosságára.

Ezeket és sok más gondolatot talál ebben a könyvben. Lépjen be az ikebana, az origami és a bonsai művészi meditatív világába. Főzze meg valamelyik kiválóan ízletes japán ételt. Tapasztalja meg a termálfürdő gyógyító hatásait, merítsen ihletet a japán teaszertartás filozófiájából, vagy élvezze a kikapcsolódás érzését az erdőterápiával. Nézze meg a körülöttünk lévő világot más szemszögből a wabi-sabi elve szerint, vagy fedezze fel a tökéletlenségben lévő szépséget a kintsugi művészetnek köszönhetően.

A belső béke és a boldogság felé vezető úton sokféle módon meríthet ihletet a japán kultúrából, ebben nyújt segítséget ez a könyv. Fogadja el meghívásunkat egy képzeletbeli utazásra a felkelő nap országába, és induljon el egy vidámabb utazásra saját életében is. Fedezzen fel tippeket arról, hogyan legyen elégedett, miként tudja megvédeni magát a szükségtelen dolgoktól. És talán a legfontosabb az egészben: hogyan használja ki a lehető legjobban a rendelkezésére álló időt. A nyugodt és boldog életet mindannyian megérdemeljük - és valóban meg is valósítható. Ennek a boldogságnak a kulcsa a kezünkben van - csak rá kell jönnünk, hogy azt meg is kell keresni.