Őszi úticélok a Felfedezővel

Az utazásról az emberek nagy részének azonnal a nyár és a tengerpart jut az eszébe, pedig a nyár után sem kell feltételenül a négy fal közé zárkózni, hiszen az őszi utazásnak rengeteg előnye van. A nyári csúcsforgalomtól eltérően szeptembertől elkerülhetjük a múzeumok előtti sorban állást, a hőséget, s átadhatjuk magunkat a városnézés örömeinek. Ebben az évszakban érdemes ellátogatni az európai nagyvárosokba, mint például Londonba, Párizsba, Rómaba, Amszterdamba vagy Prágába, ugyanakkor ez az időszak alkalmas lehet egy trópusi utazásra is.

 701c9981564ebc6d62531dfdb93de4b2.jpg (96 KB)

Felfedező című sorozatunk legújabb kiadványa a cseh fővárosba kalauzolja el az utazni vágyókat. Prágát Európa egyik legszebb fővárosának tartják, amelyet szépsége és gazdagsága miatt a városok királynőjének is szoktak nevezni. A város fő látványosságai közé tartozik a Károly híd, a Vencel tér, az Orloj, illetve az Európa legnagyobb várkomplexumának számító Prágai vár. Prága egész évben rengeteg programmal várja a látogatókat. Ősszel hangulatos sétákat tehetünk az Arany utcácska színes épületei között, átsétálhatunk a Károly hídon, illetve esős idő esetén felkereshetjük a híres prágai sörözők egyikét.

A hideg évszak beálltával sokan vágyakozva gondolnak a forró nyári napokra. A nyár meghosszabbítására remek alternatíva lehet egy távol-keleti utazás, ahol egész évben élvezni lehet a napsütés és a homokos tengerpart örömeit. Sorozatunk másik újdonságával Bali szigetét fedezhetjük fel. Az indonéz sziget igazi romantikus paradicsom meseszép partjaival, rizsföldjeivel és lenyűgöző kultúrájával. Bali trópusi éghajlatának köszönhetően a hőmérséklet ősszel és télen is 30 fok körül mozog. A sziget számtalan látnivalóval büszkélkedhet, az ősi városok és falvak megannyi meglepetést tartogatnak az oda látogatók számára. A felfedező út során semmiképp se hagyjuk ki a balinéz építészet remekének számító Úszó templomot. A Batur vulkán, Bali aktív vulkánja is a kalandvágyó utazók kedvelt célpontjai közé tartozik.

 Lingea_Felfedezo-Bali_borito-web.jpg (127 KB)Lingea_Felfedezo-Praga_borito-web.jpg (147 KB)