Lingea nyelvi technológia

A nyelvi technológia kifejezés alatt kifinomult szoftvermegoldások rejtőznek, melyek a természetes nyelv ismeretén alapulnak. Olyan hasznos komponensekről van itt szó, melyek bővítik a lehetőségeket és emelik az applikációk minőségét. Ide tartoznak a böngészők, e-shopok, reklámeszközök, szövegszerkesztők, könyvtáros rendszerek, de aki használta már a Microsoft Office helyesírás-ellenőrzőjét, az is ismeri a Lingea termékeit - 1995 óta mi szolgáltatjuk az említett helyesírás-ellenőrzőt. 

Jelenleg széleskörű nyelvi technológiát kínálunk az automatikus szótagolótól a helyesírás-ellenőrzőn át a mondatelemzésig, mindezt több mint 20 nyelvre. A feldolgozás pontos, a szókincs folyamatosan aktualizálódik. Ezen tulajdonságaik miatt a technológiáink számos ország rengeteg programjának részét képezik. 

A nyelvi eszközök áttekintése

 Nyelv

Elütés-

ellenőrző

Fulltextes

keresés

Szótagolás

Szinonima-

szótár

Központozás Megszólítás Nyelvfelismerés
angol
bolgár
cseh
észt
finn
francia
fríz
görög
holland
horvát
indonéz
japán
katalán
latin
lengyel
lett
litván
magyar
német
norvég
olasz
orosz
portugál
román
spanyol
svéd
szerb
szlovák
szlovén
török
ukrán

Megyjegyzés: Az x-szel jelzett oszlop azt jelöli, hogy az adott nyelvi technológiának nincs értelme az adott nyelvben(*) Az orosz nyelvben nincsenek ékezetek, viszont gyakran írnak е-t ё helyett. A komponens tehát ё betűt ír azokban a szavakban, melyekben ez lehetséges.

Programmegoldás

Nagy előnyt jelent a több nyelv egyforma feldolgozása egy interfészen. Ha a jövőben a programot más nyelvvel is bővíteni szeretné, elég hozzátelepíteni a megfelelő fájlt. 

Operációs rendszerek:

Programnyelvek:

Hardware:

Nyelvi eszközeinket a szerverektől egészen a mobiltelefonokig számos helyen használhatja. Lehet szó 32bites vagy 64bites, little endian vagy big endian rendszerről (pl. Intel x86, AMD x64, PowerPC, ARM).

A támogatott programnyelvek, operációs rendszerek és felhasználói platformok halmaza tovább bővül, ezért amennyiben nem találja a sajátját, ne habozzon értesíteni minket!