Fedezd fel! Technika

Fedezd fel! Technika

Emily Hunt

A könyv lenyűgöző betekintést nyújt a technikai találmányokkal teli világba. A gyerekek megtanulják, hogy hol és milyen széles körűen találkozhatnak a technikával, és az hogyan segíti életünket. A tények, képek és sok érdekességen kívül a könyv végén található fogalomtár számos kifejezést megmagyaráz, mint például a szélcsatorna, a hidraulikus erő vagy az optikai kábel.

kötés: puha laminált papírkötés
EAN: 9789635050857
kiadás: 1., 2021
formátum: 183 x 235 mm
ISBN: 978-963-5050-85-7
oldalszám: 64
Tartalom
  • Tények, érdekességek és lenyűgöző képek a tudomány és a technika világából
  • Fogalomtár, címjegyzék
Galéria
Ajánljuk
Részletes információk

Képeskönyv gyerekeknek számos érdekességgel a technika világából. Olvashatunk benne tényekről és meglepő eseményekről a történelemből, de a jelenből is. Nem hiányoznak olyan feltalálók nevei sem mint Leonardo da Vinci, Geore Stevenson, A. G. Bell, a Wright fivérek és még sokan mások. A szöveget lebilincselő képek és különféle jegyzetek egészítik ki. A technika valóban izgalmas, kalandokkal teli terület. 

A könyvből választ kaphatunk olyan kérdésekre is, mint például: Milyen gépeket használtak az ókorban az első mérnökök, mire használták a hajtókart? Hogyan jöttek létre az első repülőgépek, és milyen típusú repülőgépek vannak ma? Milyen elvek alapján működnek a sugárhajtóművek? Hogyan állítják elő a villamos energiát? Mire használják a nanotechnológiát, vagy hol találunk robotokat? Külön fejezetek szólnak például az autókról, hidakról, felhőkarcolókról vagy a világhírű Eiffel-toronyról.

A végén található fogalomtárban megmagyarázunk néhány olyan kifejezést is, amelyek hasznosak lehetnek a technikáról szóló olvasmányok során. Például: mi az a szélcsatorna, a fosszilis tüzelőanyag vagy az optikai kábel?